FAQ

Spørgsmål, der kan hjælpe dig

Nej. WEGA handler kun med virksomheder, som håndværkere, entreprenører, trælaster o.l. De sikrer til gengæld dig, som privat kunde, professionel vejledning og opmåling.
Ja. WEGA handler med de professionelle uden fordyrende mellemled.
Det er fordi, at det støv, der ligger sig på vandrette overflader, indeholder små jern partikler. Det sker, hvis der bruges en vinkelsliber, pudsemaskine eller lignende i rummet, samtidig med, at der er høj luftfugtighed (f.eks. i byggeperioden).
Der er fordi, at den varme luft indenfor indeholder mere vand pr. kubikmeter, end kold luft gør. Når den varme luft møder det koldere glas, fortættes fugt i luften og sætter sig på ruden.
Det er fordi, den udvendige side af ruden er blevet kold i løbet af natten, og den opvarmede morgenluft afgiver derfor fugt på ydersiden af ruden.
Hvis din rude pludselig revner fra kanten af ruden, kan det typisk være en termisk sprængning. Det kan skyldes havegrill, terrassevarmer, tætte gardiner, puder, klistermærker, stearinlys. Termiske brud er ikke dækket af Glasleverandørens og WEGA’s garanti.
Generelt jf. “Fugeanvisningen”. Der fuges på træet, således at afstanden imellem træ og alu kan dræne og bortlede fugt. Ved projekter med høje facader eller lignende kan der fuges ud på alu, hvilket forud skal afstemmes med WEGA.
Sprossen er udvendig af aluminium og indvendig af træ. Imellem glaslagene kan der være intet, et eller to indlæg, så ruden ser ud som om, den er delt. Dette fjerner kuldebroer og kondens. Indlæg kan i nogle tilfælde “rasle” i forbindelse med døre, der smækkes.
Ja. WEGA leverer til projekter med en kraftig afdækning på elementernes front, således at fare for mørtel ridser o.l. fjernes.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.